Hvad er Laravel og hvad er fordelene ved Laravel
Laravel UDVIKLING
Modified Solutions ApS

Laravel udvikling. Hvad er Laravel og hvad er fordelene ved det MVC?

Laravel er kort fortalt et opensource udviklings framework der er baseret på programmeringssproget PHP, og er derfor særlig egnet til specialiceret udviklingsopgaver – og har tilmed et meget lille hukommelses behov samt meget begrænset behov for processorkraft i serveren.

Vores kontor i Viborg har altid åbent for et møde, så kontakt os i dag på tlf. 41 52 01 01 for en snak om dit projekt.

Kontakt information Kontakt mig for et uforpligtigende pris vurdering af din opgave og hvordan vi bedst opfylder dine ønsker.
Tom Frank Christensen, Stifter og direktør, Modified Solutions ApS
Tom Frank Christensen
Stifter og direktør

Special udvikling med Laravel

Det er i mange tilfælde et virkeligt godt framework, der benytter sig af MVC teknologien, det vil sige Model, View og Controller.

Et MVC framework er specielt godt eftersom det er delt op i disse tre hovedsektioner.

Models delen er nemlig den del af koden der modelerer data til det behov man har, det er blandt andet heri at alle database kald ligger. De ligger dermed IKKE i andre dele af koden, og kun inde i en f.eks. models mappe – så det er meget lettere at finde det sted der skal ændres noget. Det sparer meget tid, at man ved hvor man skal kigge efter tingene og redigere i det.

View delen, er hvor alt HTML og alt det kode der kommer ud til skærmen ligger i. Det er her i utallige filer at man udvikler feks templates og alt muligt der skal outputte data. Det kan også f.eks. være heri der er et template til at feede API data ud af systemet.

Controlleren – er den der kontrollerer samarbejdet mellem Models og View – og sørger for at alting bliver – selvsagt kontrolleret og håndteret ordentligt. Det er her maskinmesteren eller lederen sidder og sørger for at alting kører som det skal – og holder styr på alle funktioner og handlinger der måtte være nødvendige. Så hvis man skal redigere i funktionen der kalder til feks en model og henter data fra database ud til View – er det her der siges til Model – hent lige XYZ og put det ind i view filen 123.

Baseret på programmeringssproget PHP

Selve opensource frameworket Laravel er baseret på programmeringssproget PHP, der også er et opensource programmeringssprog og både Laravel og PHP er gratis – som samarbejder med MySQL (eller andre database typer) der også kan være opensource.

Når alting er Open Source, er det ret ofte også meget mere sikkert, da der er tusinder af programmører der sidder og forbedrer og holder hinanden i ørene for at alting skal køre så perfekt som overhovedet muligt.

Det er også ensbetydende med at der sider hundreder eller tusinder af mennesker hele tiden og forbedrer systemerne, sørger for at de enkelte systemer bruger så lidt som mulig Ram, CPU og diskplads som overhovedet muligt.

Eftersom PHP, Laravel og MySQL er GRATIS betyder det også at der er rigtigt mange fordele for slutkunden (det vil sige dig der beder os om at få noget udviklet).

De største fordele ved at bruge Laravel

Der er tusindevis af fordele ved at bruge Laravel, baseret på PHP og med anbefalet MySQL database. Dog har vi valgt at segmentere det ned i disse sektioner, fordele for udviklere og fordele for købere.

Fordelene for udviklere

Fordenele for udviklere er markante, det er meget lettere at finde hjælp og vejledninger til hvordan man gør ting igennem for eksempel Google.

Det er også meget lettere at få råd fra en af de mange tusinder af andre udviklere der egentlig kan udvikle tingene i Laravel.

Det er lettere og hurtigere at udvikle i Laravel end i andre systemer der IKKE er et MVC.

Fordelene for køberne

Fordelene for køberen kan også være markante, eksempelvis behøver man ikke at være gift med sit udviklingshus, man kan altid finde en anden der kan Laravel hvis man bliver lidt uenige med sin freelancer.

Eller hvis man ønsker lidt mere sikkerhed end en enkeltmands privat freelancer, er det ret let at finde et softwarehus som Modified Solutions der kan løse opgaven.

Eftersom udbud af Laravel udviklere er højt, er prisen også lidt lavere end en udvikler i et andet sprog der er mere lukket og hvor der er mindre folk der er uddannet i det.

Udvikling i Laravel kan være omkostningstungt

Når det er sat, at Laravel udviklere er billigere, betyder det stadig ikke, at det altid er billigt.

For hvis man ikke definerer sin opgave ordentlig eller bliver ved med at komme med ændringer, har vi desværre erfaring med at det bliver dyrere. Det er nu engang lettere at bygge et hus, hvis man har en tegning af det først.

Når man starter et nyt projekt med Laravel

Man starter egentligt med et MVC, der er fuldstændig nøgent, og ingenting kan – men hvor alle de oftest brugte funktioner og mange dybe tanker er tænkt samt udviklet så det bare er legoklodser de skal passes sammen.

Det er nærmest sammenligneligt med at man har mange af funktionerne, men de er ikke taget i brug.

Fleksibiliteten er til gengæld høj

En af de HELT store fordele ved Laravel, er det super fleksibelt, det er lige meget om det er en lagerstyring, fragt styring, SaaS systemer eller en webshop du vil have udviklet.

Mere eller mindre ALT der skal udvikles så det kan output data til enten en API eller til en browser kan udvikles i Laravel.

Sikkerheden er i langt de fleste tilfælde bedre

Sikkerheden er meget høj i Laravel, hvilket naturligvis er forudsat at det er udviklet af kompetente og skarpe udviklere der ved hvad de egentlig udvikler...

Undgå at brænde fingrene på fejlslagen backend udvikling!

Lad os hjælpe dig godt på vej. Kontakt os allerede i dag på tlf. 41 52 01 00 eller via formularen herunder, så vi kan komme i gang med at sikre dig den bedste platform for succes - i morgen og i fremtiden!

Kontakt os for en uforpligtigende snak

Du kan ringe til os på 4152 0100 eller e-mail hej@modified.dk - vi svarer altid!Hvis du udfylder formen, kontakter vi dig inden for 24 timer fra din henvendelse - gratis og uforpligtende.
Skriver du til os i weekenden, kontakter vi dig den førstkommende hverdag.