Vi laver en gratis kravspecifikation, for dig og sammen med dig ved en fælles workshop!

Vi skaber et roadmap for dit udviklingsprojekt

Vi skaber et roadmap for dit udviklingsprojekt

Som noget helt nyt, tilbyder vi fra 1. maj 2018 og fremad at vi laver en gratis workshop hvor vi udarbejder en kravspecifikation – til dit udviklingsprojekt.

Det giver os (eller en anden udvikler) et decidereret Roadmap over hvordan udviklingen skal udføres.

Årsagen er faktisk ret simpel.

Der er meget få af vores nye og eksisterende kunder der kan finde ud af at lave en sikker, klippefast og brugbar kravspecifikation, som alle udviklere kan forstå og med alle de teknologier der er nødvendigt.

Uanset om du skulle betale for det, eller får det gratis – vil det være billigere, at der er både en udvikler og en erhvervs konsulent med til at skrive denne kravspecifikation.

Fordelen ved at vi laver kravspec for dig, er faktisk ret klar…

Kravspecifikationen er skrevet i et sprog som nørder forstår, også selvom du ikke vælger os til at udvikle opgaven, og hvor erhvervs konsulenten (der jo heller ikke selv er nørd), også er med til at stille de spørgsmål, der klart belyser opgavens kompleksitet.

Det er svært, at lave en let forståelig kravspecifikation – især til udviklere.

Nørderne tænker struktureret og for mange mennesker ret abstrakt.

Nørderne tænker struktureret og for mange mennesker ret abstrakt.

Det er velkendt at nørder eller udviklere taler et helt andet sprog end almindelige borgerlige. Derfor er det også ret svært, at forklare en udvikler, hvad det er man egentlig ønsker at opnå.

For nogle år siden skrev jeg en guide til hvordan man skriver en kravspecifikation, du kan se den her – men det er åbenbart ikke særligt simpelt alligevel, selvom det (i mine øjne) egentlig er forholdsvis let.

Der er dog også en del gevinster ved, at et par udenforstående, definerer og skriver dine tanker ned for dig: Der er ikke tvivl om hvad der skal ske, og der er meget lidt der kan misforstås.

Det er langt lettere for udvikleren at forstå

Det er også lettere for udvikleren, at der er skrevet ideer og forslag ned til hvordan løsningen på opgaven egentlig er, for et udviklingsprojekt kan ofte godt sammenlignes med et spil strategisk skak.

Som i skak, er der mange forskellige udfald, og der er mange måder man kan vinde på.

I udviklings forstand er det netop nødvendigt at lave den mest optimale løsning, der er mest stabil og kan betales hjem så hurtigt som muligt.

Workshop: Gratis kravspecifikation.

En workcamp / workshop sætter mange spørgsmål igang og mange tanker i spil.

En workcamp / workshop sætter mange spørgsmål igang og mange tanker i spil.

Vi modregner nu tiden brugt, for at lave workshoppen, når vi får lov at lave opgaven, og opgaven er over 100 timer ved en dags workshop, og 200 timer ved 2 dages workshop.

Vi kalder det derfor en gratis workshop, og med gratis mener vi, at du får beløbet refunderet fra os for workshoppen, forudsat at vi ender med at få lov at udvikle opgaven – og ellers betaler du selv for workshoppen – og udviklingen af kravspecifikationen.

Et lille eksempel kan være at vi giver et klart timeoverslag på at opgaven, der betyder at vi forventer det tager 120 timer at lave den påtænkte opgave. Vi kan KUN give et decideret timeoverslag på en opgave, når kompleksiteten er fuldt belyst.

Prisen for workshoppen fratrækkes altså opgavens pris, når du vælger os.

Når du har betalt for workshoppen for en enkelt dag – to mand i 7.5 timer til 9.750 DKK – og takker ja til vores timeoverslag på over 100 timer, bliver det totale beløb fra workshoppen altså fratrukket vores timeoverslag og dette vil fremgå af timeoverslag som en rabat på timer på senere faktura.

Du kan naturligvis også vælge at bruge kravspecifikationen og sende den til en anden udvikler, som også vil kunne forstå denne specifikation og komme med et timeoverslag til dig. Så skal du naturligvis betale os for vores workshop istedet.

Prisen for workshop.

En workshop behøver jo ikke at tage en hel dag for to mennesker – det afhænger meget af selve opgaven.

Måske er opgaven slet ikke så kompleks som du havde forventet eller som vi havde forventet – eller dit forarbejde er langt bedre end forventet.

Der kan vælges forskellige typer workshops

Derfor behøver selve workshoppen ikke ende med at tage en hel dag per mand, den kan også godt tage 4 timer per mand eller hele to dage hvis det er en meget kompleks workshop. Derfor er der også forskellige priser.

Det er altid et krav fra vores side, at de er to ansatte fra Modified Solutions med til udarbejdelsen – så det er muligt at spare med hinanden og komme med et mere klart og sikkert timeoverslag.

Prisen på grisen (For en kravspecifikations Workshop)

 • ½ dag med to mand (Samlet 8 timer) koster 8.000 DKK – og medfører et timeoverslag .
 • 1 dag  med to mand (Samlet 15 timer) koster 14.750 DKK – og medfører et timeoverslag .
 • 2 dage med to mand (Samlet 30 timer) koster 29.000 DKK – og medfører et timeoverslag .

Hvor afholdes workshops?

Workshops afholdes altid på vores adresse i Viborg, hvor vi er vært med bespisning samt drikkevarer – eller maksimalt en times kørsel fra vores adresse (Viborg, Silkeborg, Aarhus, Randers, Herning, Ikast,  Holstebro, Skive, Bjerringbro, Kjellerup, Hobro og Aalborg er inklusive).

Heldags workshops starter altid klokken 08.00 til eksempelvis 16.00, med en halv times frokost mellem 11.30 til 12.00.

Slut resultatet er en kravspecifikation på dansk med alle problemer belyst, der kan bruges som en udviklings manual.

Slut målet vil være en decideret kravspecifikation.

Slut målet vil være en decideret kravspecifikation.

Resultatet – er altså en klokkeklar kravspecifikation, der belyser ALT der skal udvikles, alle de ting der er nødvendige og også de ting der måske bare ville være fedt hvis det også kunne med tiden.

Altså er det også en mulighed for at skrive flere ting i – som synliggør den fremtidige udviklingsfase og fremtidige ønsker der måske kommer senere, og som er vigtige for en udvikler at vide.

Det ville jo være dumt at begrænse sig så meget, og spænde ben for fremtidige planer.

Timeoverslag på udviklingen af opgaven, fremsendes en til to dage efter workshoppen.

Selve workshoppen resulterer i en gennemarbejdet kravspecifikation, som du kan bruge på den måde som du finder bedst muligt – det vil selvfølgelig være din ejendom (som alt andet Modified laver) og du kan gå ud til flere udviklings huse og forsøge at få en bedre pris på opgaven.

Dog vil vi også komme med et uforpligtende timeoverslag på hvad det vil koste at få opgaven udviklet ved Modified Solutions.

Overslag fra os er gældende i 15 dage, og kan forventes igangsat kort efter at vi har en NDA (også kaldet fortrolighedsaftale eller hemmelighedsholdelsesaftale) samt en kontrakt mellem dit firma, og vores firma.

På selve workshop dagen gives et forsigtigt skud på opgavens tidsforbrug.

Det der sker efter selve udarbejdelse af den pågældende kravspecifikation på selve workshoppen, er at to udviklere en dag eller to efterfølgende vil bruge tid på at lave et kvalificeret gæt på, hvor mange timer det vil tage at udvikle dit system eller opgave.

Hvordan vi gætter på tidsforbrug til system udviklings opgaver

De to udviklere giver hvert sit skud på hvor langt tid det tager, uden at få lov at tale sammen i første runde.

Hvis der mod forventning er stor forskel på tids estimater fra udviklerne (det sker ofte, hvis en kravspecifikation ikke er præcis nok), vil de to udviklere der har behandlet sagen, efterfølgende tilbringe tid sammen – for at tale sammen om hvor de er er uenige – og hvorfor de er uenige i hvert deres skud på opgaven.

Vi oplever flere ting når en kravspecifikation viser sig at være usikker

Eksempler på en usikker kravspecifikation kan være at den ene udvikler skyder opgaven til 80 timer, og den anden skyder på hele 150 timer. En så stor usikkerheds margen på hele 70 timer er simpelthen ikke ok. Vores estimater SKAL altid ligge på plus minus 10 % eller mindre.

Når vi giver et decideret “Udviklingstilbud” (Det sker aldrig)

Når de to udviklere først har estimeret opgaven og herefter er enige om tidsforbruget på udviklings opgaven, er vi klar til at give klart overslag. Der er velbeskrevet og som er baseret på den kravspecifikation som er lavet af en tekniker eller udvikler.

Vi stiller de kritiske udviklings spørgsmål

Vi stiller store spørgsmål

Vi stiller de store og svære spørgsmål!

I løbet af selve workshoppen vil vi prøve at  stille mange adskillige spørgsmål, og også nogle gange kritiske…

Lad os tage udgangspunkt i en opgave som kræver medarbejderes tidsregistrering – samt logning af tid på kunder.

“Hvad skal IT systemet kunne? – OG i fremtiden?”

Det skal være muligt at logge på systemet ved arbejdstids start, hvor der sættes en tids stamp i systemet, der betyder at medarbejderen er fremmødt på arbejdspladsen.

Herefter skal det også være muligt at kunne vælge en kunde i systemet og starte en tid på den pågældende kunde. Så kunden automatisk faktureres gennem Dinero eller e-Conomic. Det skal endvidere være muligt at oprette en kunde i systemet, og login skal automatisk fremsendes til kunden.

Det skal til enhver tid være muligt for en projektleder, at følge med i alle tilknyttede medarbejderes resultater, hvor meget medarbejderes timer er værd, hvor meget der kan faktureres på medarbejderen osv.

Vi kunne i princippet fortsætte med disse spørgsmål – og mange flere…

 • “Hvad skal IT systemet / udviklingen indeholde af funktioner og muligheder?”
 • “Hvem er målgruppen for systemet?”
 • “Hvorfor din løsning og idé og ikke andre, hvad gør DU anderledes?”
 • “Er der konkurrenter til din løsning?”
 • “Har du præferencer for hvad der skal udvikles i?”
 • “Hvilke funktioner er vigtige og hvilke er nice to have?”
 • “Hvordan tjener du egentlig pengene hjem igen?”

Spørgsmålene vil være anderledes alt afhængig af hvilken løsning du gerne vil have udviklet, men uanset hvad – vil det give os et langt bedre billede af, hvad der skal udvikles – samt hvad planerne er fremadrettet.

Det er altså ikke godt nok at bare kontakte os – og sige:

Jeg vil gerne have noget lignende Facebook, bare til sportsfolk – hvad vil det koste?” – eller “Jeg vil gerne have en app, hvad koster sådan en?”

Vi skal gerne sikre dig en “ROI” på to til tre år på din udvikling.

Det vigtigste for os, som dit kommende udviklings hus er – at den løsning vi laver for dig, kommer til at betale sig hjem på en eller anden måde.

Det skal helst være tilbagebetalt på bare to til tre år (eller hurtigere) – og det kan ske på enten optimeringer så medarbejderne kan nå mere og dermed give en bedre return per time.

Eller… Andre muligheder vi kan udvikle.

 • Lave onboarding systemer – så dine kunder lægger flere penge ved dig, i stedet for ved dine konkurrenter?
 • Så der sker automatisk bestilling ved leverandøren når lageret når under et vist antal?
 • Automatisk bestilling af vikarer – når der er MANGE ordre og dit eget team ikke kan følge med?
 • Bedre varemodtagelse, så der kan lægges på lager med stregkoder… ?
 • Mere optimal lagerstyring?
 • API udvikling, så dine kunder sikkert og fortroligt til enhver tid kan forespørge på dit antal på dit lager?
 • Et langt bedre ordre flow?
 • Lettere styring af support flow – så dine kunder bruger mindre tid på dit support team?
 • Lettere indlæsning af data i dine ordre systemer?
 • Automatisk afsendelse af faktura, rykkere og påmindelser fra dit faktura system?
 • Automatisk oprettelse af fakturaer ud fra dine ordre, så snart ordren er afsendt?
 • Udvikling af SMS notifikationer – eksempelvis ved afsendelse af ordre til kunder etc?
 • Automatisk valg af billigste (eller bedste) fragt leverandører, ifht. ordrens størrelse, vægt og hastigheden ønsket af kunden?
 • Bedre information til kunden om ordre (Det kunne være blandt andet med tidligere viste SMS funktion), fra ordren er lagt og hele vejen til den er afsendt – så de til enhver tid kan følge med i hvordan det går? Dette kommer også til at spare dig mange penge på support og kundehenvendelser.
 • Digitalisering med henblik på vækst. Der er som nævnt mange processer der kan digitaliseres – og det vil med meget stor sikkerhed forbedre omsætningen og return i virksomheden.
 • Diverse optimeringer af arbejdsprocesser. Generelle optimeringer hen ad vejen i en virksomhed, vil forbedre din omsætning, konkurrenceevne og styrke i markedet.

NB: Ovenstående er bare et udsnit af nogle af alle de ting vi har lavet over de sidste seks år for kunder.

Det er altså ikke uden grund, at vores kunder fortsætter med at være vores kunder – og giver os kanon gode anmeldelser.

Kontakt os i dag – hvis vi skal udvikle din besked service. Ring 41 52 01 00 i dag!

Skrevet af Tom Frank Christensen