Backend udvikling for viderekommende
Høst af data
Modified Solutions ApS

Høst af data – Backend udvikling

Der er mange måder man kan ind- eller opsamle data. De fleste metoder og årsager er lovlige og en del af dem er ulovlige.

Høst af data

Eksempelvis kan man ”scrape” eller høste data fra andre folks hjemmesider. Det er en proces der egentlig ikke er lovlig, men som mange bruger.

Brugen af scraping, er i mange tilfælde at man henter data fra konkurrenters side, hvilket kunne være priser, deres nyeste produkter, blogindlæg eller andre ting – som med en smule analyse kan bruges til enten at justere sine egne priser til at være lidt under konkurrenten eller lignende.

Scraping eller høst af data

I bund og grund kan man jo så også argumentere om det ikke er det som Google og andre søgemaskiner gør, omend de for det meste har tilladelsen fra ejeren af siden for at danne yderligere trafik og derfor omsætning til virksomheden.

Scraping som nævnt ovenfor hvor man stjæler data fra konkurrentens side, er nærmest at definere som hærværk – og pålægger jo i princippet konkurrenten at de er nødt til at have stærkere servere, skal betale mere i båndbredde og adskillige andre faktorer.

En af grundene til at det nogle gange kan være berettiget eller ok med vedkommende der bliver udsat for det er netop at vedkommende ofte får et tilbage link til den side der er hentet data fra – og i dette tilfælde ville mange firmaer være ok med at der høstes data.

Vi kan sagtens hjælpe dig med at opsamle af data med scraping, dog vil vi også helst kunne se os selv i spejlet bagefter.

Høst af data er en del af backend udvikling.

Kontakt information Kontakt mig for et uforpligtigende pris vurdering af din opgave og hvordan vi bedst opfylder dine ønsker.
Tom Frank Christensen, Stifter og direktør, Modified Solutions ApS
Tom Frank Christensen
Stifter og direktør

Indsamling af data via andre kilder?

Det er også muligt at indsamle data igennem eksempelvis javascript eller pixels – kun for at nævne nogle enkelte modeller.

Indsamling af data via andre kilder

Som et eksempel kan nævnes den kode, man skal lægge på sin side for at bruge Google Analytics eller oprette sin Facebook pixel.

Med sin egen udviklede javascript kode kan man dog hente en del mere let læselig data ud direkte til egen databaser og desuden på en måde så ingen andre end jer selv har adgang til de data.

Kontakt os for en uforpligtigende snak

Du kan ringe til os på 4152 0100 eller e-mail hej@modified.dk - vi svarer altid!Hvis du udfylder formen, kontakter vi dig inden for 24 timer fra din henvendelse - gratis og uforpligtende.
Skriver du til os i weekenden, kontakter vi dig den førstkommende hverdag.