Hvad er et API?

Et API (står for Application Programming Interface) er besværligt at forstå, så for at uddybe har vi lavet denne side.

En API forklaret med menneskelige termer

En api er egentlig navlestrengen mellem to forskellige typer computer software, og kan løbende og i real time udveksle data mellem disse systemer. Det er kort fortalt en grænseflade hvor to computere, der ofte ikke laver det samme - kan tale sammen i et fælles sprog der kan fortolkes af computer programmerne.

Den kommunikation kan foregå, uanset hvad sprog computerprogrammerne ellers er skrevet i.

En API er egentlig et værktøj

Definitionen af en API, er dermed et sæt værktøjer der fungerer sammen og derigennem kan man bygge applikationer eller software typer på tværs af systemer. Med et API kan man benytte sig af mange forskellige systemer og programmer og kan overføre mange forskellige former for data.

API forklaret i et billede

Muligheder i en API er næsten ubegrænset

Eftersom det er muligt for flere forskellige systemer at kommunikere med hinanden, gør det også systemer der er koblet sammen, langt mere stærke og kan ved fælles kraft levere det output som enten andre eksterne systemer har brug for, eller det som mennesker har et behov for at vide.

Eksempler på udveksling af data

Der er mange tusinde måder man kan udveksle data, og mange tusinde steder en API kan benyttes.

Bare for at komme med lidt eksempler, kan det være

  • I forbindelse med fragt systemer.
  • Automatisk bestilling af produkter når lageret kommer under et vist niveau
  • Automatisk justering af priser ifht. vejr data.
  • Automatisk oprettelse af annoncer i Google Adwords
  • Oprettelse af kalender aftaler på andre personers kalender
  • Udveksling af regnskabsdata
  • Kommunikation mellem to systemer der er afhænging af produkt data.
  • Besøgsstatistik
  • Oprettelse af emails direkte i et mail system som Mailchimp eller Ubivox.
  • Og mange andre ting

API fordele kort forklaret

En grænseflade der er veldefineret, gør livet langt lettere for en udvikler eller programmør, der ønsker at samle data og forbinde flere programmer med hinanden. Især når det er nødvendigt at koble endnu flere systemer sammen.

Der er flere fordele, men det vigtigste er at det først og fremmest gør arbejdet lettere og man slipper for at manuelt overføre dataen fra et system til et andet.

Det kan spare dig rigtigt mange arbejdstimer i den lange ende, og er en af de vigtigste ting når det kommer til optimeringer af arbejdsprocesser der er en af vores absolut styrker.

Der er forskel på fisk

Der er dog stor forskel mellem hvor godt en API fungerer. Dog er der en sikker ting, hvis en virksomhed har et godt defineret API, har virksomheden også langt lettere ved at få en succes.

Hvis Lego™ klodserne ikke passer sammen, så er det ret svært at samle de rette klodser, og bruge dataen. Først når alle informationerne er ordentlig tilgængelig i en API er det let og simpelt at lave en integration for en kvalificeret udvikler eller programmør som vi mener vi er.

Alle udviklingssprog og platforme (næsten) har API og kan tilbyde en API kobling. Hvis det er et totalt lukket system, er det svært (hvis ikke umuligt at koble op til).

API Sikkerhed

Når man arbejder med API’er er det vigtigt at det foregår sikkert, især hvis det er regnskabsdata eller persondata.

Der bruges oftest en private og public key for at udveksle data. Det forhindrer ukendte i at læse data undervejs. Nogle API kører også med temmelig stærk kryptering. Det kan kun anbefales.

Har du et behov for udvikling, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Tag fat i os i dag på tlf. 4152 0100

Husk - alt er muligt.

Kontakt information Kontakt mig for et uforpligtigende pris vurdering af din opgave og hvordan vi bedst opfylder dine ønsker.
Tom Frank Christensen, Stifter og direktør, Modified Solutions ApS
Tom Frank Christensen
Stifter og direktør

API integrationer
Kontakt os for en uforpligtigende snak

Du kan ringe til os på 4152 0100 eller e-mail hej@modified.dk - vi svarer altid!Hvis du udfylder formen, kontakter vi dig inden for 24 timer fra din henvendelse - gratis og uforpligtende.
Skriver du til os i weekenden, kontakter vi dig den førstkommende hverdag.