Danske udviklere vs udenlandske udviklere

Der er ingen tvivl om at konkurrencen i forhold til udviklingsopgaver i dag er stor og alle bureauer, freelancere osv. forsøger at kæmpe om disse. Det er en boksekamp uden lige og der er efterhånden rigtig mange udbydere på markedet.

Vi, i Modified Solutions kæmper både med de danske bureauer og de udenlandske bureauer i forhold til at vinde disse opgaver, og heldigvis vinder vi mange af kampene – især fordi vi er jyske og har fødderne solidt plantet i den jyske muld.

Der er dog ingen tvivl om, at det vi kæmper mest om, er priserne. Det er efterhånden gået hen og blevet en priskrig og folk vil jo oftest gerne have det billigste af det billigste.

Vi vil derfor nedenfor prøve at forklare fordele og ulemper omkring danske udviklere vs udenlandske udviklere nedenfor.

Effektiv kommunikation

Men han koder det - jo selvom han sidder i udlandet...

“Men han koder det – jo selvom han sidder i udlandet…”

Kommunikation er altid vigtigt – og kommunikationen omkring et udviklingsprojekt er utrolig vigtig, da der er mange ting som skal være på plads.

Der kan være mange funktioner som der skal huskes med i projektet.

En af de ting vi har gjort for at vi kan effektivisere kommunikationen hos os, er at kunderne altid har det direkte telefonnummer til deres primære udvikler på projektet.

Dette gør at kunderne altid har mulighed for at ringe og spørger til tingene uden at stå i en telefonsluse eller forklare det til en projektleder der så skal forklare det videre, hvis han/hun har en lille rettelse til projektet eller andet.

Det er ikke mange af vores kunder som egentlig benytter det, men de har muligheden for det og dem som bruger det, er glade for det. Desuden skriver vi meget ofte e-mails i løbet af et projekt med uddybende spørgsmål løbende, netop med henblik på at vi ikke skal lave arbejde i den forkerte retning.

Det gør hele flowet meget hurtigere end hvis det skulle kører gennem flere forskellige led, før det når frem til udvikleren. Dermed kan vores udviklere også fortælle hvis der er nogle udfordringer som der skal løses med det samme.

Desuden giver det også en stor mulighed for at berige produktet med egne ideer, når vi lige kan ringe til kunden eller sende en e-mail og få afdækket behov og spare med kunden.

Forståelse af opgaver

En workcamp / workshop sætter mange spørgsmål igang og mange tanker i spil.

En workcamp / workshop med et dansk team sætter mange spørgsmål igang og mange tanker i spil.

Vi siger altid til vores kunder, at når de kommer med et ønske om et større projekt, skal vi have en kravspecifikation. Vi laver den endda også gratis for kunden.

En kravspecifikation, skal gerne indeholde alle de tanker og ønsker som kunden har til deres opgave.

Jo mere info vi får, jo bedre bliver produktet også og kunden får det som vedkommende ønsker. Vi vil tage en snak med kunden om kravspecifikationen og sige hvis der er noget som ikke hænger sammen og måske gør det en del sværere.

Hvis opgaven ikke er forklaret ordentligt, detaljeret eller dybt nok og den sendes til udlandet, opleves det ofte at tingene slet ikke bliver som ønsket og tiden løber op. Dermed er der så ikke sparet noget alligevel, som man håbede på i første omgang.

Så det er vigtigt at afgøre med sig selv om, hvad det er man gerne vil med sit produkt og hvordan man gerne vil have processen kører.

Der er adskillige cases fra større virksomheder der har outsourcet deres udviklingsafdeling til eksempelvis Indien – og en tre fire år senere hiver hele udviklingen hjem igen til Danmark. Det er der sikkert en god grund til.

Berigelser af projekter

Berigelse af produkter - komme med indspark og fortælle kunden når ideen ikke altid er smart.

Berigelse af produkter – komme med indspark og fortælle kunden når ideen ikke altid er smart.

Berigelse af projektet: Det er noget vi går rigtig meget op i ved Modified Solutions.

Det er vigtigt for os, at udviklerne bruger den viden de har fra andre kunder, til at berige andre projekter – dog uden at fortælle forretningskritiske ting. Det skaber tillid hos vores kunder og de får måske noget at vide, som de ikke selv havde tænkt over. Vi vil nemlig gerne have at kunderne får succes og det vil vi rigtig gerne være med til at sikre.

Vi er godt klar over at vi skal tilføre mere værdi over tid, end det der investeres i de projekter vi udvikler.

Endnu en af de ting, som er fordelene ved en dansk udvikler. De fleste tænker ud af boksen og vil hellere end gerne berige de projekter som kommer ind, så det giver mest mening. For de sidder til dagligt med tingene og arbejder på kunder fra flere forskellige brancher.

Derudover har alle vores udviklere dansk forretningsforståelse, ved hvad moms er – hvad skat er samt hvorfor man gør tingene på den her måde i danske erhverv.

Et eksempel er at i Danmark ligger en webshops kurv (næsten) altid i øverste højre hjørne – men i mange andre lande forventes det at den ligger i venstre menu eller venstre side.

Økonomi og tidsforbrug

Når du bruger et dansk team, kan man også tage ud og spise sammen.

Når du bruger et dansk team, kan man også tage ud og spise sammen.

Som skrevet tidligere kan dette være en af fælderne ved at bruge en udenlandsk udvikler i stedet for en dansk.

Man kan nemlig risikere at den udenlandske udvikler misforstår opgaven og fordi kommunikationen kan være en udfordring, spørger de ikke ind til projektet. I mange lande er det desuden den mentalitet at en kunde ALTID har ret, og man gør det man hører kunden siger – i stedet for at tænke lidt – “kan det nu også være rigtigt” og derefter stille de gode og uddybende spørgsmål

Derved får du i sidste ende ikke det, som du havde håbet eller ønsket – og der skal måske til at laves større ændringer i det, før du er tilfreds.

Altså, har du egentlig alligevel ikke sparet noget, på at tage udviklingen til udlandet og dit projekt har taget noget længere tid end forventet.

Priserne i udlandet er for det meste halv pris i forhold til herhjemme i Danmark, pga. forskellen på moms, skat osv.

Dette er helt klart en af grundene til at det er tiltrækkende til at bruge et udenlandsk bureau i stedet for et dansk.

Men som skrevet ovenover, kan det i sidste ende godt løbe op i det samme beløb, men tidsforbruget er bare dobbelt så langt i udlandet end som herhjemme.

Projektledelse

Optimer og digitaliser de kedelige processer – med eller uden en projektleder

Hvis du gerne vil have lavet dit projekt i udlandet, kommer du ikke udenom at du skal have en projektleder til at styre dit projekt.

Oftest er det den sproglige barriere som er grunden til dette.

Dermed går der også længere tid, imellem det som du gerne vil have lavet – og til at du får det lavet, fordi der er flere mellemled mellem dig og udvikleren.

Hvis du vælger at få foretaget din udvikling herhjemme, slipper du oftest for de mellemled der skulle være.

Hos os lægger vi stor vægt på at du skal have direkte adgang til den primære udvikler på dit projekt.

Grunden til det er fordi vi mener det skal være nemt, at få foretaget nogle ændringer undervejs og det ikke skal tage for lang tid.

Udover det så kan udvikleren også stille de nødvendige spørgsmål med det samme, så der ikke bliver skabt forvirring.

Der er dog også større projekter herhjemme, som kræver projektledelse.
Dette ses ofte når det drejer sig om projekter for det kommunale. Til små opgaver vil vi ikke mene at det er nødvendigt.

Forståelse for dansk økonomi og moms regler.

En handel er en handel, men der skal stadigvæk moms, skat og alt muligt i kassen

En handel er en handel, men der skal stadigvæk moms, skat og alt muligt i kassen

Danske udviklere har, som oftest, en ganske god forretningsforståelse og kan dermed godt se når projekter vil give mening – eller ikke.

Det er i noget vi hos Modified Solutions går meget op i, at vores udviklere har.

Vores kunder får at vide, hvis vi ikke mener det er en god ide at gå i gang med eller projektet vil tage alt for lang tid at lave og derfor tage for lang tid før det kan tilbagebetale sig – også når det koster os en opgave.

Dette kan være udfordringen med at vælge en udenlandsk programmør, da de laver det som de får besked på.

De kender ikke til den danske økonomi, systemet bagved og måske tænker de heller ikke over den ROI (tilbagebetaling) der skal være i forbindelse med et projekt.

Sasa Kovacevic fra firmaet Obsidian digital har beskrevet en ganske god case her. “En billig udvikler kan være dyr

Hvis du har et projekt som du gerne vil have belyst og du gerne vil beholde udviklingen i Danmark, så kontakt os for et uforpligtende møde eller samtale.